Minőségi szolgáltatás felkészült szakemberekkel és jó infrastruktúrával a Komlói Kórházban                                                                                                                                                                                    

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Komlói Kórház az EFOP-2.2.19-17-2017-00018. azonosítószámú pályázat keretében 234,398 millió Ft értékben vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, melyet a járóbeteg szakrendeléseinek felújítására és elavult orvostechnológiai eszközeinek cseréjére fordíthat.

A projekt célja a jelenleg működő járóbeteg szakellátás megerősítése, a prevenciós tevékenység erősítése és ezáltal egy hosszútávon fenntartható ellátás biztosítása. A járóbeteg ellátás színvonalának emelésével és a kapacitások infrastrukturális fejlesztésével lehetővé válik fekvőbeteg szakellátások lehetőség szerinti kiváltása és a fekvőbeteg ellátástól a járóbeteg ellátás felé történő hangsúlyeltolódás és az elkerülhető kórházi felvételek számának lecsökkentése.A fejlesztés eredményeként megvalósul a járóbeteg szakellátáshoz való területi hozzáférés javítása, ezáltal a társadalmi esélykülönbségek csökkentése.

A pályázati támogatásnak köszönhetően infrastrukturális fejlesztés valósul meg reumatológiai, fizikoterápiai, hidroterápia, mozgásterápiai, fototerápiai, magnetoterápiai, gyógymasszázs területén, valamint a régi, elavult teherszállító lift cseréjére is lehetőség nyílik. A projekt másik lényegi pontját jelenti az intézmény elavult orvostechnológiai eszközeinek a cseréje, melynek keretében a sebészet, belgyógyászat, anyagcsere- és diabetológia, nőgyógyászat, szemészet, bőrgyógyászat, fizikoterápia, mozgásterápia, tüdőgyógyászat, gasztroenterológia, kardiológia szakmák vonatkozásában korszerűbb, költséghatékonyabb és fenntarthatóbb, hozzáférhetőbb ellátást biztosító eszközök beszerzése valósul meg.

Projekt kezdete: 2022.02.01.
Projekt vége: 2023.03.31.

A projekt szlogenje: Minőségi szolgáltat felkészült szakemberekkel és jó infrastruktúrával.

Projekt címe: Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Komlói Kórház járóbeteg szakellátásának fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 234 397 872 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %