Krónikus belgyógyászat

Osztályvezető főorvos: Dr. Szabó Adél

A Krónikus belgyógyászati osztály a PTE Klinikai Központ Komlói Kórház fekvőbeteg ellátó osztálya, a kórház központi épületének II. emeletén található.

A Krónikus belgyógyászati osztály 2007. óta működik önálló fekvőbeteg osztályként.

Fő feladata azon betegek ellátása, akik heveny belszervi betegségben nem szenvednek, vagy azok ellátása más aktív osztályon megtörtént, de állapotuk miatt az otthoni kezelésük nem megoldható, illetve napi rendszerességgel orvosi illetve ápolási segítségre szorulnak.

 Osztályunkon  vállaljuk:

az idült belszervi, vagy sebészi betegségből elhúzódóan lábadozók mellett azon betegek kezelését is, akik mozgásszervi betegségben szenvednek, és tartós kezelést igényelnek,

 traumás sérülés akut műtéti ellátását követően (pl. combnyaktörés) szorulnak elhúzó kezelésre, rehabilitációra.

 A mielőbbi javulás ill. gyógyulás elősegítésére a napi rendszeres orvosi felügyelet, a gondos ápolás mellett gyógytornász, illetve folyamatosan bővülő fizioterápiás műszerpark is rendelkezésre áll.

A szolgáltatást előjegyzés alapján háziorvosi beutalóval vagy más kórházból való áthelyezés esetén a zárójelentéssel lehet igénybe venni.

Osztályunkon a szabad kapacitás erejéig a területi ellátási kötelezettségen túlmenően más kistérségek hozzánk forduló lakosainak is lehetőséget biztosítunk ellátásra. Az esetleges speciális ellátási igény miatt is a betegek felvételét előjegyzés alapján végezzük.

 Igény esetén az osztályos orvoshoz, az osztályvezető főnővérhez lehet fordulni, illetve a háziorvosok közreműködését is igénybe lehet venni.  

Hitvallásunk
Osztályunkon az ápolás középpontjában az ellátásunkat igénybevevő páciens áll. Arra törekszünk, hogy az ápolási folyamat az egyén bio-, pszicho- és szociális szükségleteinek figyelembe vételével történjen. Valljuk, hogy az ápolási tevékenység olyan "HIVATÁS" , mely feltételezi az elhivatottságot, az értelmi és érzelmi azonosulást a beteg/ gondozott ember problémáival.

Látogatási rend: 11:00-12:00, 17:00-19:00 között Telefon: 72/582-359

 

Dr. Szabó Adél
osztályvezető főorvos